• +31 (0)653549775
 • Vandaag: 08:00 - 20:00
  • Maandag: 08:00 - 20:00
  • Dinsdag: 08:00 - 20:00
  • Woensdag: 08:00 - 20:00
  • Donderdag: 08:00 - 20:00
  • Vrijdag: 08:00 - 20:00
  • Zaterdag: 08:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten
 • Werkzaam door heel Nederland!

 

Airless Latex Spuiten

 

Airless spuiten?

Airless spuiten van latex is een van de nieuwste technieken die wordt toegepast in de schilderswereld. Het is een verfspuit die werkt zonder compressor. Door middel van een plunjer wordt de verf opgezogen uit de emmer. Dit zorgt ervoor dat er een hoge druk ontstaat in de leiding. De druk is constant waardoor het verfspuiten een glad en egaal verflaag aanbrengt. Doordat airless latex spuiten werkt zonder compressor ontstaan er geen nevelwolken.

Hoe wij werken

Eerst zullen de wanden en plafonds worden nagelopen en indien nodig worden alle gevonden oneffenheden bijgewerkt. Wanneer dit is gedaan zullen ramen, vloeren en deuren worden afgeplakt. Airless latex spuiten veroorzaakt bijna geen nevel, toch nemen wij liever geen risico en plakken wij alles zorgvuldig af. Zo weet u zeker dat alleen de juiste oppervlaktes worden bespoten.

Voordelig spuiten

Het maskeren kost behoorlijk veel tijd. Tijd waar u voor moet betalen. Wilt u dat liever niet, dan mag u natuurlijk zelf het maskeren uitvoeren. In goed overleg kunnen wij met u afspreken welke werkzaamheden u zelf uitvoert en welke wij zullen doen. Wanneer u zelf gaat afplakken moet u er wel rekening mee houden dat de kans op doorlekken groter zijn. Wel zullen wij altijd uw werk nalopen om dit zo goed mogelijk te voorkomen.

 

BEL VOOR EEN AFSPRAAK

 

06 5354 9775

 

Wat is latex muurverf

Begin jaren veertig begon men natuurlijk latex, ook wel vloeibaar rubber, als component toe te voegen aan binnen- en buitenverf. Zodoende is de naam latexverf ontstaan. Het is een emulsieverf zonder oplosmiddelen, welke met water kan worden verdunt. Het bevat weinig tot geen vluchtige organische oplosmiddelen. Hierdoor is latex ideaal te gebruiken bij airless verfspuiten. Een extra voordeel van latex is het gebruik van conserveermiddelen tegen schimmels en bacteriegroei.

Toepassingen Latex

Latex muurverf wordt veel gebruikt voor binnenwerk en kan op vrijwel alle ondergronden worden aangebracht. Het heeft ook als voordeel dat gladde muren glad blijven en wanden of plafonds met een structuur hun structuur blijven behouden. Airless latex spuiten heeft als extra voordeel dat er geen structuur van een roller of kwast achterblijft wat zorgt voor een fraai en strak resultaat. Latexverf heeft geen sterke geur, wat gunstig is voor het schilderen van ruimtes waar de geur van oplosmiddelen een probleem kan zijn.