• +31 (0)653549775
 • Vandaag: 08:00 - 20:00
  • Maandag: 08:00 - 20:00
  • Dinsdag: 08:00 - 20:00
  • Woensdag: 08:00 - 20:00
  • Donderdag: 08:00 - 20:00
  • Vrijdag: 08:00 - 20:00
  • Zaterdag: 08:00 - 17:00
  • Zondag Gesloten
 • Werkzaam door heel Nederland!
apartment-clean-condominium-279719.jpg
decor-decoration-frame-1935977.jpg

Latex spuiten: Muurverf voor

wanden • muren • plafonds

Door middel van een Airless verfspuit kunnen wij eenvoudig latex spuiten op uw wanden,
muren en plafonds. Met ruim 10 jaar ervaring bieden wij u een
snel, professioneel en betaalbare manier om uw woning te voorzien van een nieuwe verflaag.

 

Toepassingen muurverf

Vrijwel alle ondergronden zijn geschikt voor het aanbrengen van muurverf. Of dat nu spack, stucwerk, hout, gipsplaten, beton of steen is, maakt geen verschil. Nieuw of bestaand, het kan allemaal. Latex spuiten heeft als extra voordeel dat een eigenschap van een ondergrond behouden blijft. Een gladde ondergrond blijft glad en een groffe ondergrond blijft grof. Bovendien laat spuitwerk geen aanzetten achter zoals een roller of kwast dat wel doen. Latex spuiten zorgt er altijd voor dat uw wanden, muren en plafonds voorzien worden van een strakke en egale verflaag wat zorgt voor een prachtig resultaat.

Voordelen latex spuiten

Airless spuitwerk voor wanden, muren en plafonds bespaart u tijd omdat het vele malen sneller is dan traditionele manieren van verven. Minder tijd is minder manuren betalen waardoor het nog eens goedkoper is. Behalve minder tijd is het efficiënter werken en wordt er met minder muurverf meer vierkante meters aangebracht. Het gebruik van minder verf is ook weer een besparing voor uw portemonnee. Latex spuiten is dan ook 30 tot 40% goedkoper dan andere technieken. U ervaart ook minder hinder. Een woning met drie woonlagen spuiten wij in de regel binnen drie dagen. Dat is inclusief voorwerk, maskeren en afplakken.

 

Uw muren liever strak en egaal van kleur?

 

BEL 06 5354 9775

 

Dekkings- en slijtageklasse

Latex kent veel verschillende soorten verf met elk hun eigen dekkings- en slijtageklasse.
Hieronder zullen wij dit even toelichten.

Dekkingsklasse

Een muurverf moet de ondergrond goed dekken, en er moet na het verven een gelijkmatig oppervlak ontstaan. De dekkingskracht wordt in klassen van 1 tot 4 onderverdeeld. Dekkingsklasse 1 heeft het beste dekkingsvermogen.

 • Klasse 1: Dekking van minstens 99.5%.
 • Klasse 2: Dekking van minstens 98%.
 • Klasse 3: Dekking van minstens 95%.
 • Klasse 4: Dekking van minder dan 95%.

Bij het gebruik van een lagere dekkingsklasse moeten er meer lagen worden aangebracht. Hoewel deze goedkoper zijn, is er wel meer verf nodig en duurt het langer om gewenst resultaat te behalen. Keuze in klasse is ook afhankelijk van uw situatie. Wit opnieuw witten kan best met een lagere klasse snel worden uitgevoerd. Een rode ondergrond wit maken vereist een betere klasse. Latex Muurverf Spuiten kan hier u op locatie over adviseren.

Natte slijtageklasse

De natte slijtvastheid geeft informatie over de duurzaamheid en reinigbaarheid van een muurverf in gedroogde toestand. De natte slijtvastheid wordt in 5 klassen onderverdeeld.

Klasse 1 gedroogde verf maakt geen vlekken. Geschikt voor zwaar belaste oppervlakken zoals inkomhallen en openbare gebouwen.

Klasse 2 is schrobbaar en bijzonder duurzaam. Verf van deze klasse is geschikt voor zwaar belaste plaatsen zoals kinderkamers, huisvloeren en keukens.

Klasse 3 omvat verf die wasbestand is voor normaal belaste oppervlakken zoals woonkamers.

Klassen 4 en 5 tonen bij het afvegen een aanzienlijke slijtage. Deze verf is niet geschikt voor woonruimten, maar wordt eerder gebruikt voor minder belangrijke ruimten zoals kelders en loodsen.

Kies je kleur

 

Niet iedereen wil iedere ruimte van zijn woning wit geschilderd hebben. Wij kunnen uw wanden, muren en plafonds voorzien van verschillende kleuren. Zo kunt u bij ons kiezen uit ieder bestaande RAL kleur. Bekijk hieronder welke kleuren u zou willen hebben en wij zorgen voor de rest.